Utmärkelse från Emma. :)

Tack tack :)






Regler:
lista 5 saker du inte kan vara utan o ge vidare utmärkelsen till 5 bloggvänner

5 saker jag inte kan vara utan:

1. Familjen ( Där ingår min underbara pojkvän N, lille Theodor, familjen  Svensson och givetvis familjen David ;) )

 2. Min mobil får det ju också bli såklart.

3.  Laptopen (med ett fungerande internet) utan internet kan de bli problem i mitt liv :P

4. Mat? (äter inte så mycket nu längre men mat är gott :) )

5. Chips och cola. Det är viktiga saker i mitt liv. haha.


Ni tycker nog att ja e helt tokig. Va e detta för lista? haha mest mat ja inte kan va utan :P Ne men familjen är helt klart viktagast av allt. <3



Imorgon fyller lilla N 22 då. Ska ha gäster här på kvällen. Lite roligare att bo i denna lägenheten, vi har ju redan fått iordning gansa mycket. De som inte är i ordning finns inte här utan de ska vi köpa sen på IKEA. :O

Nu måste ja kila till mina kycklingar som ligger i ugnen. (kycklingfilé är de så ni inte tror att ja har massa hela kycklingar inne i ugnen :P )


Hörs. Sov så gott


Torka i hjärnkontoret

Ja jag har haft så mycket att tänka på så ja har inte tänkt på att skriva här, ja jag vet att det är himla tråkigt men då är de ju tur att N har en blogg och skriver så mycket ;)
Där får man ju reda på lite iallafall. Imorgon ska jag och Theodor följa med N till jobbet och visa upp Theo och äta tårta. hihi. Sen vid 4 ska vi till BVC och väga lillen. Man kan ju undra om de hänt nåt på viktfronten så mycket som han kräker så kan de väl knappt hänt nåt.
Fast ja tycker allt att han växer min lilla kille. Har bestämt mig för att ge upp med amningen. Har ju lånat bröstpump från BB och de är ju inte så billigt att ha den precis.

Har tvättat lite idag och diskat, men efter att ja diskat klart så gick det max en timme sen va diskhon fylld igen. haha då blir de en djup suck. De värsta är att ja får inget gjort på dagarna när N jobbar. Theodor vill gärna va vaken och med mig hela tiden nästan. Kul det iofs men man behöver lite tid för sig själv ibland med. Fast man kan ju inte va utan honom för länge. :)

På fredag är det N:s födelsedag. wiee 22 år min lilla karl.

Sitter och väntar på att lillen ska  vakna så ja kan ge honom mat för att sen få sova lite själv. klockan går i 190 när man vill att den ska gå liiiite lite saktare.

Ja skulle lägga ut nån bild på Theodor men har ju inte dom på min dator så de får tyvärr vänta lite. Ska lägga upp en bild på magen med. Den sjönk ihop ganska fort efter förlossningen men ännu är de lite kvar. Fast är ändå chokad över hur fort den kunde krympa utan att man gjort nåt :P

Sov gott alla vänner!

Utmaning :)

Har glömt att ja blev utmanad av Emma ju.

4 av Mina favoritprogram på TV:

1. Scrbs
2. Hells kitchen
3. Idol (när de går)
4. Top Model

4 saker jag gjorde igår:

1.  Kollade film med älsk
2. Matade theo :)
3. Sov (de få timmarna ja fick)
4. Lagade mat

4 saker jag längtar till:

1. Sommaren
2. Helgerna ( då N är ledig :P )
3. Theodors första leende
4.


4 Favoritrestauranger:

1. Fridolfs
2. Verona
3. Peking
4. Medya

4 saker på min önskelista:

1. Pengar
2. Tv bänk
3. Sängram
4. En resa

4 personer jag utmanar:

1. Min kära N
2. Shibby
3.
4.

Theodor 2 veckor idag.

Det är ju sjukt va tiden går fort, redan 2 veckor sen han kom. Ja hinner inte med riktigt. hehe =)
Ja tycker nog allt att han växer, hans händer är iaf större än för 2 veckor sen :P Vi får se imorgon hur det står till med vikten. Ska till BVC kvart i 11. Ska bli roligt att se.
Vi har förresten fått internet nu i lägenheten, fattar inte varför de kom nu men de gör då verkligen inget. Nu är ja nöjd igen. Eller ja kan knappt inte va nöjdare än va ja redan är. Bor i en stor och fin lägenhet med mina älsklings pojkar.

N har varit jätteduktig idag och städat massor och gjort fint. Slängt skräp och bakat kladdkaka för att vi skulle få besök men dom kom inte sen. Så nu får vi extra mycket kladdkaka. :) Ska nog kolla på en film nu sen sova efter det.
N börjar ju jobba imon igen. Fy bubblan va tråkigt. Ja har så ont i huvudet nu, hoppas de gått över tills imorgon för då får ja tvätta och kanske dammsuga om Theodor tillåter mig till de. :)

Och sen kom jag på att ja har ju helt glömt bort att tacka för alla gratulationer ja fått. Kan inte svara alla så tackar så hemskt mycket här istället. :)

Ne nu ska vi kolla på film.

Hörs imorgon, ha de bra allihopa.

Besök i trönninge

Ja här hittade vi internet. Tog en paus i flyttan, tog med mig laptopen, älskling och mini älskling och åkte till trönninge.
Orkar inte skriva så mycket idag, är himla trött och vill helst bara sova.
Nästa vecka börjar N jobba. Hur i hela friden ska de gå då? hehe de får ja lära mig.

BM va på hembesök idag och prata lite och så. Ska dit och väga Theodor på måndag. Ska bli kul att se hur mycket han gått upp. Om han nu har de :P

Ne nu orkar ja faktiskt inte skriva mer. Internet kommer kopplas in den 29 i lägenheten så vi får se när ja kommer in nästa gång och skriver. Nästa gång vi kommer till trönninge i guess =)

Godnatt

Flyttning utan internet.

Nu sitter ja hos svärföräldrarna och försöker söva lilla theodor. han va lite grinig men nu ligger han här i mitt knä och sover (hoppas jag). lite svårt att skriva med honom i famnen så ja får nog ge upp för denna gången. Vi har inget internet hemma ännu, men jag skriver så fort vi har fått det. Antagligen imorgon!

Inflyttning

Idag har vi fått nycklarna till den nya lägenheten så vi har börjat flytta in och kommit ganska långt. Nästan allt de stora är flyttat så nu är de några kartonger kvar i gamla lägenheten.
Så imorgon jobbar vi vidare efter att vi varit på BVC och vägt Theodor. Sålde faktiskt matbordet nu precis också, det är ju typiskt att dom ringer idag när de stått i gamla lägenheten ett tag så flyttade vi det också idag. Då ringer dom och ska ha de :) Men de va ju bara bra att det blev sålt.

Nu ligger Theodor och sover gott i sin säng, han har varit så himla snäll idag när vi har flyttat. Hans farmor och faste har passat honom en stund när vi höll på. Han va inte gnällig nånting alls.

Nu är man ganska trött måste ja erkänna.

N sitter och skriver i sin blogg nu ser ja ;)  Får kolla in den senare.

Ha de fint

Theodor 1 vecka

Ja idag blir vår lilla guldklimp 1 vecka. Det är ju helt sjukt va tiden går fort. En hel vecka sen man låg på förlossningen och hade sjukt ont. Fast vid denna tiden för en vecka sen låg man uppe på BB och försökte sova, vilket inte va så lätt.

Kan inte skriva så jätte mycket för theodor ligger i pappas famn och skriker och är hungrig så ja måste skynda mig en skvätt. Ska se om han vill äta lite annars får ja pumpa.

Pappa har förresten kommit hem nu med. himla skönt för honom att han slipper sjukhuset. Det är aldrig roligt att ligga där som en zombie.

Kollat lite på en film nu med, den va bra men de tycker inte N alls. Bara kritik från honom ;P

Måste gå, kanske hinner skriva mer efter han fått mat.

Hörs

Promenad

Nu ska vi snart ta vår trötta son och gå en runda här i krokarna. :) Ska bli skönt att komma ut, man är helt slut i huvudet känner jag. Men gud va duktig han är lilla theodor, han sov hela natten. Så nu är man utvilad iaf.
Hans navel ramlade bort igår med, eller va de i förgår? hmm jaja den är borta nu iallafall ;) Är inte de väldigt tidigt eller brukar dom ramla av så snabbt? Han va ju bara 3 eller 4 dagar gammal.

Vi har nog fått världens snällaste lilla pojk. Han gör inte många knop. hehe.

Ne nu måste ja tyvärr avsluta här, N står och stampar frustrerad och vill att vi ska gå nu. Så nu tog han theodor och gick sin väg. De betyder att ja måste klä på mig nu och följa efter tror ja :P

Hörs senare i guess.



Så ja

Nu kan ja äntligen skriva ett inlägg. Har varit så sur på min dator för a:et hade hängt sig så man fick typ slå på den för att få de att funka å då kan man inte skriva massa. Blir bara arg om alla a fattas :P

Då ska vi se va vi ska börja med.
Förlossningsberättelsen får nog vänta en liten stund till. Det är så mycket att skriva om.
Kan iallafall berätta att barnmorskan va på hembesök igår och vägde Theodor och pratade igenom förlossningen. Min förlossning var en normal en ;) Tog lite lång tid bara, ca 15 timmar från att vattnet gått.

Theodor hade gått ner ca 200 g men de va normalt, både ja och N blev helt tysta när hon sa de. Vi trodde att de va vi som hade gjort fel men så va de ju inte. hehe

Idag är den lille sparvlen 5 dagar gammal. Ehh hmm vart tog den tiden vägen. Känns som att de va igår ja låg på förlossningen. Aja han är lika söt nu som då ;) om inte sötare. vår lilla skatt <3

Har varit hemma hos päronen och hälsat på med lillen med. Sen va vi på lasarettet och hälsa på stackars pappa. Hoppas du får komma hem snart. Operationen va innan idag och den hade iallafall gått bra fick ja höra från broren nu. Mamma du glömde visst att ringa mig som du skulle :P

Nu ligger Theodor ute hos sin farfar och sover (antar ja iaf) för de är väldigt tyst :) Så dom ligger där i soffan och myser till de.

På måndag går flyttlasset. oj va vi ska flytta. va roligt de ska bli med en större lägenhet, kul att inreda och göra fint i den. såå mysigt vi ska få där.

Här har vi vår lilla skatt.



Välkommen till världen Theodor :)

Alla har väl redan fått veta att lilla Theodor är här. Den 11 Januari 17.27 kom lillkillen 49 cm lång och vägde 3340g.
Vilken förlossning säger ja bara.
Skriver mer om den när ja har lite bättre tid och ork. Har inte sovit speciellt många timmar sen vattnet gick.

Han ligger här brevid nu och sover. :) Vilket litet liv. Så mycket man måste lära sig nu helt plötsligt. Ja kan ju ingenting om bebisar. Känns konstigt att man ska kunna ta hand om honom hemma nu utan Barnmorskor,

Imorgon ska vi åka och hälsa på lilla pappa som har haft en otrolig otur när dom kom hem igår. Stackaren =( Benet gick av på 3 ställen. Gör ont i hela mig att veta att pappa ligger där på sjukhuset och har grymt ont nu. Vi tänker på dig pappsen och hoppas du kommer hem snart. Vi ska faktiskt åka upp och hälsa på imorgon men sa inget för de får bli en överraskning.

Theodors första långtur i bilen. Men han sover ju nästan jämt så de ska nog inte va några problem.

Nehe nu är de snart sovdags. Mata killen först. Har tyvärr inga bilder på knodden på min dator eftersom vi kom hem för nån timme sen. Ska fixa de senare och lägga in lite bilder.

Godnatt sov gott, här kommer de nog inte sovas så mycket känner ja på mig :P

Dagen igår och lite av idag.

Ja orkar knappt inte skriva om dagen igår, den va helt underbar men N har redan skrivit om de så gå in och läs på hans blogg. Vi var iallafall på bio först och sen åt vi helt underbart god mat efter det.
N beställde bord vid kl 9 så de va helt perfekt. Allt va underbart igår tack vare att man har en så underbar pojkvän. <3

Idag har vi varit och hämtat älsklings mobil som varit på lagning ett tag, eller han fick faktiskt en helt ny för dom kunde inte laga den gamla :) Snacka om flyt.

Nu har ännu en till fått barn. Det är bara ja som inte får någon bebis :P 2 dagar över tiden har de gått nu. Men imorgon vill ja föda, den 11:e. Så är de bara. ;)

N sitter och spelar xbox nu och ja har vilat i några timmar :P har varit så himla trött. Men kan inte sova riktigt bra på nätterna och det är himla jobbigt. Får se hur de går inatt, just nu känns de som att ja aldrig kommer sova mer för nu är ja så pigg :P

Mamma ringde innan och berätta att dom fått låna en vagga och ett skötbord man sätter på badkaret som är höj och sänkbart. Perfekt så slipper man asa med sånt när man ska hem ;)

Innan idag när ja va so tröttast kände ja bara NEEEJ panik ja vill inte föda ut en stor klump, ja kommer dö och vill inte ha ont men nu när ja är utvilad känner ja mig riktigt redo faktiskt så värkar, ta och sätt fart nu va. Drygt att gå och vänta. Hade man fått ett datum så man hade vetat när de skulle hända hade de varit lite lättare för då hade man inte behövt gå och tänka på de hela dagarna.

Ne nu fick N för sig att vi ska lägga in alla mina bilder och sånt i datorn men då fick ja sätta stopp :P haha ne skoja men ja orkar inte nu. Får lägga in dom sen och lägga ut lite fler bilder på bloggen sen. Känner att det kanske är lite tråkigt när ja bara skriver och aldrig lägger in bilder. :)

Nehe nu har ja skrivit nog med skit så orkade ni läsa allt så får ni en guldeloge ;)

Godmorgon

Som igår så kan ja inte sova när ja väl varit uppe en gång. Va uppe för att ja va tvungen att lämna urin som N måste lämna på MVC idag. Och sen kunde ja inte somna om igen =/
Jobbigt värre. Va ska man göra nu hela dagen liksom. Det är ju massa timmar kvar tills alla slutar jobba. :(

Hade som mensverk igårkväll och lite nu med. Hoppas de händer nåt i helgen iallafall. Orkar inte vänta mer nu ju.

Får göra som tessie, gå ut och gå med en hund i skogen i 3 timmar. hehe :)

Ne men ja har väl inte så mycket mer att säg såhär tidigt på morgonen. Får skriva mer senare helt enkelt.

Ha en förtrollande afton ;)

Dagen D. Utan några känningar

Ja som rubriken säger så har ja inga som helst känningar på att de skulle va nåt på gång. Vilket är ganska frustrerande när man stirrat sig blind på förlossningsdatumet.
Man har helt enkelt gått och trott att de ska komma en liten precis på den dagen dom sagt. De är väldigt dumt.
Vi har nyss smaskat i oss en varsin semla och ni anar inte hur goda dom va :) Åt en varsin igår med. Man får ju passa på nu. hehe.

Imorgon ska ja och babe ut och äta och kolla på bio tänkte vi. Om det inte har hänt nåt under natten eller dagen imorgon då vill säg. Har mycket svårt för att tro att de kommer hända något men man kan ju hoppas iallafall. Nu är det ju Januari så välkommen ut lilla bebis.

N sitter och spelar xbox med bror nu.

Skriver kanske mer senare ikväll, har inget roligt att skriva om just nu. Är trött i huvudet efter alla timmar med sömn :P Kan lätt bli för mycket av de goda.


Uträkning utgår från dagens datum: Tors 8 jan 2009.
Din graviditet startade Fre 4 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 18 apr 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 280 av 280. (100%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till förlossning.

Ännu en kväll på förlossningen

Mådde illa igår och hade ont i magen så ja bestämde att ja skulle ringa och höra om det va normalt och så. Hon skulle ringa tillbaka sa hon. Så efter 5 min ringer hon igen och säger att vi ska komma in på en kontroll.
Eftersom vi varit på bio innan så är vi i närheten och kör dit direkt.
Får gå in i ett förlossningsrum och kissa sen går vi till ctg rummet och kör ett ctg. Bebisen har hicka så barnmorskan får sitta och trcka in ctg grejen. haha. Sen tar N över och trycker. Han gör ett toppenjobb min babe. Fast han har ont själv =(

Allt som allt är vi väl på förlossningen i 3 timmar. Får prata med doktorn sen och han skickar med ett par tabletter som ska lindra huvudvärken som ja faktiskt inte tog. Tänkte spara dom tills ja får riktigt ont :P Är ja inte smart så säg
:)

Imorgon är det beräknad nedkomst men vet inte riktigt om de kan stämma. Har haft lite ont i magen emellanåt men inget mer. Får se under dagen om de blir värre. Hoppas kan man ju. hehe.

N är på jobbet nu, hoppas han mår bra när han kommer hem. Stackarn.

Vi ska ju äta chili con carne idag. De vet mina föräldrar varför. haha :) Roliga vi är va? Man måste ju testa alla metoder. Va ute och gick igår men de hjälpte ju inte för de :P Får se om detta kan hjälpa då.

Ne nu ska ja ta mig något att äta.

Skriver kanske mer senare.

Tippade förlossningsdagar

Ja vi har haft några dagar som folk har gissat på, dom kommer här

1/1 Mamma
2/1 Helené
3/1 Sven
4/1 Älskling
5/1 Pappa (Dessutom hans egen födelsedag) ;) Grattis världens bästa pappa! <3
6/1 Jag själv :)

Vi får se om någon får rätt men just nu känns de som att ja kommer gå över tiden en massa. Vill bara att de ska va över nu. Man vet ju inte riktigt va som väntar en där i smärtdjungeln.
Det kommer va hemskt det har ja också förstått men man får ju ut något väldigt bra av smärtan. Häftig upplevelse också :)

N och hans far sitter och kollar på en gammal film på tv. Ja har lite lite lite ont i huvudet så ja ligger här inne i sängen och latar mig som vanligt. hehe. Imorgon ska vi till BM, klockan 8 ska vi va där. Fy tusan va tidigt för mig, men känns som att ja ändå måste vänja mig vid tidiga morgnar :P

Snart fyller ju N år kom ja och tänka på nu. De va ju inte bra :P Va ska man hitta på till honom. Min födelsedagspresent är de ju svårt att slå om ja ska va ärlig. Himla svårt det där med presenter. Men sen är det bara syster i april och sen kommer alla igen i oktober så det är ju långt kvar. :)

Idag har ja varit med mamma och köpt pappas present sen kollat på eurostop en sväng. Mamma hittade lite men ja kollade bara. Ingen mening att köpa nånting nu när man är stor som ett hus. Roligare sen när man går ner i vikt igen. Om man någonsin kommer att göra de. :P

Honey ska ordna min sida snart hoppas ja. men känns som att de inte kommer bli av på ett tag för sen när bebisen kommer så vill han nog inte sitta där och hålla på. hehe.
Imorgon ska vi iaf åka hem och fira käre far på sin stora dag :) Åker med syster och hennes pojkvän hem, ja sålänge det inte har hänt nåt då vill säga. Man vet ju aldrig. de kan gå fort.

Sov gott allt folk.

4 Dagar kvar...

Förlossningen

Har varit på förlossningen imorse och kollat allt vi skulle och det såg bra ut alltihopa. Drygt tt ligga där med ctgn :P Hoppas det va sista gången v i behövde åka in dit och kolla. Ska till BM på måndag kl 8 iallafall.
Kan det inte hända nåt nu i helgen eller? Orkar inte vänta mer nu ju. drygt som bara den.

Ne nu måste ja faktiskt gå och äta något, är mega hungrig ju.

Skriver nog mer senare när de har hänt lite mer under dagen. Glöm inte kolla in Ns blogg kastri.blogg.se, han är mer aktiv på att skriva och mycket bättre än va ja är. Så där får ni nog lite mer fakta :P

Hej

Välkommen

Ja nu har N skaffat sig en egen blogg. Duktig på att skriva är han med :) Kolla in den om ni har lust, kastri.blogg.se är adressen.
Det har inte hänt nåt här ännu. Nu får de nog snart va dags tycker ja. Tråkigt och jobbigt att gå och vänta. Nu är de ju nytt år så då kan du komma ikväll redan om du vill :) Är riktigt trött men de gör inget.

N är på jobbet nu och ja sitter här och glor som vanligt. Tar det lugnt och kollar minbebis emellanåt, det har varit lite dött där idag faktiskt men ändå ska ja va där hela tiden. Så är de när man är uttråkad.

Kom på att N slutar ju snart eftersom han är vaktmästare på bion idag. då slutar man ju lite tidigare än dom andra. :) Jippi.

Va hos BM idag, hade lite protein i urinet och vita blodkroppar samt lite högt blodtryck så vi måste till förlossningen imon igen för kontroll. 4e gången vi är där nu och kör ctg. usch va tråkigt det är. Ligga still så länge. Jaja de är ju nödvändigt iallafall.
SF måttet idag var 36
Hjärtljuden runt 140

Dom kollar inte järnet nu eftersom ja är fullt gången.

Får se va dom säger imorgon om det hela, sen blir de BM på måndag igen kl 8.

N ska hjälpa mig med min blogg sen när han har tid, den ser ju inte så bra ut just nu. Ingen bild och ingenting :P Ska lägga ut en magbild med till er som inte sett. Vet att det är intressant att kolla på :P

Den 19 Januari får vi nycklarna till vår fina lägenhet. Jippi! =) Ska bli så himla roligt att få inreda, mamsen är en fena på de så hon ska få va med och hjälpa till massor. :)

Nehe nu ska ja luta mig tillbaka och vila ryggen lite, Sitter lite knasigt här.

Ha en trevlig fredagskväll och håll tummarna för att ja får åka in till förlossningen snart :)

6 dagar kvar...

We did it!! =)

Vi klarade att knipa till det nya året =) Det blir ett januaribarn. Så himla underbart så ni fattar inte. Det är glädje. hehe. bebis kommer va först med mycket och glad på oss :P
Nu är det bara att vänta på att de ska starta. Nervöst eftersom man inte vet nåt datum, det kan hända när som helst ju..

Hade iaf en riktigt trevlig och mysig nyår igår. Tack allihopa :)

Trött som tusan idag. Ska äta lite kalkon sen som blev över sen igår. mums.

N spelar guitar hero för fullt här. hehe.

Ha en trevlig dag, skriver kanske mer sen när ja är lite piggare och kommer på va ja ska skriva. :)

Vecka 39

Fostrets utveckling - gravid: 39 veckor

En genomsnittlig bebis är lite över 50 sm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

fetal development at 39 weeksFostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från det som avsöndrats under graviditetens förlopp. Bebisens ovanhud ger också plats för ny hud som växer underifrån.

På film börjar förlossningen typiskt med att vattnet går - mitt i en folksamling, såklart - och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Om du gått och oroat dig att detta kommer att hända dig, kan du med all sannolikhet sluta. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (däremot kan du märka, att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att du tar det lugnt om det sker - det kan ta timmar innan värkarna börjar - och ringer BVC eller din läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång, eller eventuellt igångsättning.

Och vad gör du om veckan går och ingen bebis kommer? Inget att vara orolig för. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum och man väntar i allmänhet minst två veckor innan man bedömer dig som överburen.


RSS 2.0