Nu är det näääära

Ja nu rä de inte mycket kvar av 2008. En dag kvar att knipa på. Ska ja klara det? Det får ni veta imorgon eller ja på natten om ja hinner skriva nåt då.
Ska till förlossningen imorgon på kontroll, dessa eviga kontroller. Ja är normal :P haha. ne men det är bra att dom håller en extra koll, man vet ju inte va som kan hända annars.
De e bara så tråkigt att ligga med ctg så länge. bläää

Ska köra och hämta päronen imorgon med. Har inte bestämt när ännu men får se lite hur mycket vi måste ordna innan. Inte så mycket man kan göra innan iofs :P

Hoppas alla får en riktigt trevlig nyårsafton. Drick inte för mycket :P

God Natt

Godmorgon folket! =)

Ännu en natt med sömn gud va härligt, att kunna sova en hel natt utan att vakna eller ligga och tänka på massa hemskheter. Det känns riktigt bra faktiskt.
Ja är så glad varje dag när ja vaknar och inser att ja klarat natten utan nån vattenavgång eller några värkar. Ska man ha sån tur att slippa föda detta året? Det känns inte riktigt som att de skulle va min tur men man får hoppas.
Nu ber alla för att bebisen får stanna över nyår. :P Det är ju bara en dag till imorgon.

Senare ska vi kanske åka till godisstugan mitt ute i ingenstans. Måste ju ladda upp med godis nu :P haha Och N ska snart åka in till stan med en kompis och handla nåt. Bara lämna mig här helt ensam, gör de! :) Ne då ja klarar mig fin fint.

Va ska man annars göra idag då? Vet faktiskt inte riktigt ännu va de blir, får se sen.

Skriver kanske mer senare beroende på hur mycket vi har att göra innan imorgon.

Ha en trevlig dag 

Lata dagar

Ja jobbet är slut nu så nu går man bara här och väntar på att det ska starta. Men den får gärna hålla sig kvar i 2 dagar till så h*n slipper fylla så himla sent på året.
Va hos barnmorskan idag, det såg bra ut men vi fick ändå en tid till förlossningen på nyårsafton för en extra kontroll. Dom är ju så rädda att de skulle kunna va havandeskapsförgifting. Det är ju bra att dom kollar så noga men det är lite jobbigt att gå så himla ofta :P Snart över.

Slemmisen släppote lite idag med så nu är de ännu närmre. De har vi då inte sagt till någon ännu så de får ni läsa här :) Så roligt såfort man ringer nån i familjen tror dom att ja ringer för att säg att vi åkt in :P Kul att skrämmas lite. haha ne. Men snart kommer det samtalet med.

Idag är det 10 dagar kvar. Shit, är de meningen att man ska börja va orolig och rädd nu? De pirrar lite klart eftersom man inte vet vad som väntar, bara en fruktansvärd smärta. blää.

Jaja. nu ska ja snart skjutsa in N till stan, han ska jobba idag stackarn.

Skriver kanske mer sen när ja kommer hem, då har ja massa tid över att skriva massa skit.

Ha en trevlig dag

Vecka 38

Här kommer vecka 38 några dagar försent :P På torsdag går ja in i vecka 39. Men här är den iallafall sen kommer ja skriva ett litet inlägg snart med för att ja har ju inte varit så himla aktiv nu på ett tag. Det närmar sig med stormsteg nu.


Fostrets utveckling - gravid: 38 veckor

Vet du om det är en pojke eller en flicka? En ledtråd är bebisens vikt - pojkar tenderar att vara något tyngre än flickor. Vid 39 veckor väger de flesta bebisar 3- 3,2 kg, men fortsätter bygga upp underhudsfett som kommer att hjälpa dem hålla värmen efter födelsen. Alla inre organ finns på plats och är färdigutvecklade, men lungorna tar längst tid att mogna helt. (Det kan till och med ta några timmar innan din bebis andningsrytm stabiliserats efter förlossningen.)

fetal development at 38 weeksUndrar du vilken färg bebisen kommer att ha på ögonen? De flesta kaukasiska bebisar föds med mörkblå ögon, men det kan ta flera veckor eller till och med månader innan deras verkliga ögonfärg syns. Den nyfödda bebisens ögonfärg kommer inte att hålla i sig - den påverkas av det ljus som den utsätts för efter födelsen. De flesta afrikanska och asiatiska bebisar har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln och får sin slutgiltiga ögonfärg efter sex till tolv månader. Barn med blandat ursprung får ibland oväntad och mycket vacker ögonfärg!


God Jul

Önskar alla en god jul. Har varit hemma hos föräldrarna sen igår och ätit massa gott och fått mega bra saker, bästa julen någonsin. :) Eller ja alla jular har varit bra men denna va speciell.
Sen åkte vi till Trönninge och fick mer julklappar, fick bara massa bra saker idag. En sk*t snygg klocka som är mega stor, en lampa att ha över nya bordet i nya lägenheten, ljusstakar lite bebiskläder som va jätte söta. Pengar tidning, lotter, mystofflor, mysbyxor ( perfekta att ta med till bb) :) , nya skor, presentkort på stadium till gympaskor när ja ska börja träna :) Ja och massa mer, helt perfekt alltihop.

Nu spelar N på sitt nya guitar heroe  som han fick av mig. Han blev överlycklig, så då hade man lyckats med de iaf. hehe.

Ja  börjar bli lite trött nu faktiskt :P Imorgon ska vi till falkenberg och fira jul med hans släktingar, mer julklappar :P Fast en var detta året och inte som dom gjort andra år med flera. Vet inte riktigt hur de ska göras men de märker vi imorgon. hihi.

Tusen Tack för alla fina julklappar och tack för att ni gjorde min dag så bra allihopa.

Sov sött sen. Julkramar

Hemma...

Har kommit hem till päronen nu. Dom försöker fixa med min dator där nere men de går visst inte så bra :)
Ja sitter här uppe och glor ja.
Va hos barnmorskan idag, lite äggvita i urinen lite lite förhöjt blodtryck, hjärslagen låg på 140 och vikten va samma som dom 3 gångerna innan.

Ska dit den 27e igen. En Lördag! Undra om de inte blev fel. dom har la inte öppet en lördag väl? Jaja de märker vi väl.

Annars så har ja lite huvudvärk emellanåt, blir de inte bättre tills imorgon så skulle ja ringa förlossningen så får dom undersöka mig.

Ha en skön kväll nu ska ja hitta på nåt annat. Läsa veckorevyn som ja fick av syster kanske? :)

Imorgon är det julafton. Jippi :)

16 dagar kvar

8 knipdagar :P

Ont i huvudet

mm gud va ont ja har, har precis tagit 2 panodil och hoppas dom kommer verka snart. Usch.
Imorgon ska vi till BM, va ju där i fredes men nu är de dags igen :P Sen blir de nog inte så många gånger till innan det är dags om ja inte går över nån vecka :P
Ne fy det vill ja inte.

Har varit hos Jonna idag och pratat skit och ätit lite. De va mysigt ;) Kommer inte träffas på ett tag nu så vi va ju tvungna att ta träffen idag innan vi ska iväg åt olika håll. Sen kanske vi inte ses innan bebisen kommer.

Efter Jonna så körde jag och köpte dom absolut sista julklapparna så nu är allt klappat och klart :P haha va rolig ja är. Provade kläderna ja ska ha på jul juldagen och nyår. Skorna är ju ett minus, kommer ju för tusan inte i dom. mina fötter har svullnat =( Ja får gå barfota helt enkelt.

Imorgon ska ja hämta N på jobbet halv 12, det är hans sista dag på de jobbet nu för detta året :) skönt. Sen ska vi hem till mina föräldrar efter vi varit hos BM och sova där tills julafton. mysigt ;)

Ne nu blir de sängen snart om ja kan somna. De kan ja aldrig förens 2 eller 3. Jobbigt. =(

17 dagar kvar...

9 knipdagar kvar..

:) Hej

Leeedig

Ja igår va sista dagen man jobbade på väldigt länge. Det känns helt overkligt, ligger här med datorn i sängen och tänker på va ja måste hinna med innan ja ska jobba nästa gång, glömmer hela tiden att ja ska få va ledig nu och ta de lugnt innan bebisen kommer.
Bara 10 dagar kvar man behöver knipa sen får den komma när den vill. Blir säkert innan eller så går ja över typ 2 veckor. ;)

Va ska man göra hela dagarna nu då undrar ja? Fast iofs är N också ledig snart endel så de ska väl gå bra detta. hehe.

Annars händer inte så mycket. har inga sammandragningar eller värkar så de är ju skönt. men den är väldigt livlig där inne. herregud ja trodde den skulle bli lugn nu när den är så stor. kan ju inte finnas mycket plats att röra sig på.

Ne va ska man göra nu då. ingen aning. har packat in julklappar med N.

Ha en bra kväll allihopa. Tror ja somnar snart. :)

Nätterna

Ja har så himla svårt för att somna, va skit trött när ja kom hem från jobbet igår men kunde ändå inte somna.
Låg vaken jättelänge. =/
Snart julafton, ja kan bara inte fatta , känns inte riktigt som att det skulle va nu. Men gud va mysigt =) Vi ska först fira hemma hos mina föräldrar och sen till Ns föräldrar på kvällen.

Idag börjar ja jobba kl 3, sista dagen så ja får ju stå ut med denna långa dag :P Och va gör man inte för sin karl, hehe.

Me har inte så mycket att berätta egentligen. Men en konstig sak har börjat nu, de knäpper till i magen. Ja tror hela tiden att vattnet ska gå när de knäpper. haha de e lite läskigt faktiskt. Håll dig inne till den 1 Jan! :P

Ha en underbar dag

19 dagar kvar

Ja nu är klockan efter 12 och det innebär att det är 19 dagar kvar till BF idag. :) Bebisen knuffas för fullt där inne. Dom säger ju att den blir lugn när de börjar bli dags för förlossningen men då är ja långt ifrån. haha
Va hos BM idag och då blev resultaten dessa:

SF mått: 34
Blodtryck: 130/80
Hjärtljud: 130 nånting, kommer inte ihåg riktigt.

Ingen äggvita i urinen denna gången. Ska dit igen på tisdag och ha urin med mig igen. åhh ja som är så dålig på att komma ihåg de. Tur att de inte är så många gånger till som ja ska dit :P förhoppningsvis så är det inte det iaf.

Har jobbat min sista dag i kassan idag :) imorgon är sista dagen på mycket länge ja ska jobba. hehe. skönt men samtidigt är ja orolig för att ja kommer tycka att de blir för tråkigt att bara gå hemma. men som sagt det  blir ju ingen evighet ja behöver gå hemma eftersom bebis snart kommer och då får man fullt upp.

Snart kommer de massa bra filmer på bion med, får försöka kolla påså många som möjligt nu innan det är dags för sen vill man väl inte lämna bebis för att sitta där i nån timme.

Ne nu ligger N här brevid och sover så gott, funderar på att göra detsamma.
Skriver mer imorgon om jag hinner innan jobbet.

Natti natti

Vecka 37

Fostrets utveckling - gravid: 37 veckor

Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är cirka 50 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.

fetal development at 37 weeksMånga bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 2,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt - mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.

A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium).

Ungefär vid den här tiden börjar många kvinnor bli oroliga för att de inte kommer att känna igen när förlossningen börjar.


BB väskan

Ja nu har vi fått i bebisens kläder som den ska ha när vi åker hem. Stoppat ner min kamera för N har ju en med som vi kan ha i jul och ta massa kort med :) Har stoppat ner de mesta som går att stoppa ner. Så de känns skönt nu igen, slipper man tänka så mycket på det.

På fredag ska vi till MVC igen, med urinprov eftersom ja har lite äggvita i urinen så kollar dom de ofta nu. Och det känns ju bra så att de inte blir nåt fel nu så nära slutet. Snart vecka 37 ju. fattar ni va fort de går nu? Fast samtidigt så känns de lite segt också eftersom man vill att allt ska va över nu så man bara kan gosa med bebisen ;)

Imorgon ska vi antagligen kolla på Bond, såg casino royal idag. Har inte sett den så de va ju på tiden :P

Jobbar Fredag och lördag för N sen är ja friii som en fågel. Undra va man ska göra om dagarna då. finns ju inte så mycket man kan göra när man inte har sitt eget. allt står huller om buller men kan ju försöka få undan lite om de går. Har slängt in mycket i garderoben här :P Öppnar man den så ramlar de väl ut. hehe

N spelar X-box nu med bror och jonas, för de fick han för mig. Anledningen att han fick nu va för att han ska gå och lägga sig tidigare på kvällarna så han orkar jobba hela dagarna men de vet han inte ännu, fören han läser de ;)

Ne nu ska ja fortsätta läsa lite på minbebis, stället där man hänger på dagarna :P de e faktiskt himla roligt att läsa va alla skriver.

Godnatt mer er alla.

Julklapparna klara

Ja nu är alla julklapparna inpackade och klara. Känns underbart skönt faktiskt. Fast vi har iofs en liten sak till vi inte kan köpa ännu men dagen innan julafton eller nåt får vi köpa och packa in de. :)

Har packat ner nåt litet i bb väskan idag med. haha de går sakta men säkert framåt. Den ska va klar imorgon har ja bestämt mig för. :)

Idag är det dagen som ja först va beräknad till innan vi varit på ultraljudet. Tur att ja blev flyttad men man vet ju inte om de stämmer eller inte :P

Ja känner mig så lat och seg på dagarna, får inte speciellt mycket gjort. Ska sätta in alla papper i min pärm med, kan ja göra ikväll när N sover om han nu ska göra de :)

Nehe nu ska ja fortsätta med mitt. Se om ja kan göra nåt lite mer innan N kommer hem från jobbet.

Imorgon  går vi in i vecka 37 (38) då kommer det ett nytt inlägg om den veckan.

Ha de fint

Latis.

Ja jag är lat och orkar inte skriva här så mycket men nu har ja bara 2 eller eventuellt 3 dagar kvar på jobbet sen är man äntligen fri och kan göra massa :)
Dom veckorna man jobbar är man helt slut rent ut sagt. Helt galet jobbigt.

Idag har jag och N varit på bio, kollade på body of lies och den va faktiskt bra fast ja va skeptisk i början. :P Kanske blir bio på Onsdag med. N vill ju så gärna se Bond. hehe.

Har packat in nästan alla julklappar nu. har 2 kvar och ska köpa en sak till sen är allt klart. Gud va skönt..

Skulle packat bb väskan igår egentligen och sen idag men de blir inte av, måste ta tag i de. Imorgon har ja lite tid men ska ju jobba på kvällen sen möte också så får se va ja orkar. Måste förtsätta städa med. ser ut som bara den på vår byrå. haha.

Ne nu ska ja lägga mig på sängen och kolla lite på minbebis hemsida och lite så.

Nu är det 24 dagar kvar. Jisses detta kommer nog gå undan har ja en svag känsla av.

Kommer försöka skriva mer och varje dag men kan inte lova något. :) Men vet att det är många som läser och förstår att det är tråkigt när ja inte skriver på länge. Ska ändra på mig :O

Ha en skön kväll godnatt allihopa

Vecka 36

Fostrets utveckling - gravid: 36 veckor


Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 45 cm lång.

fetal development at 36 weeks
Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas. Däremot kan det bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår kostguide om du vill ha inspiration.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.) När du besöker barnmorskan kommer hon eventuellt att kolla om livmoderhalsen börjat tunnas ut eller rentav vidgas. Barnmorskan kommer också att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer in på BB/KK.

Sömnlösa nätter

Ja de kan man säga att ja har i princip. Att inbrottet skulle ta så hårt de kunde man inte tro. De enda ja drömmer om är inbrott, inbrott och inbrott. Så himla jobbigt.
Ligger och lyssnar efter konstiga ljud och vågar knappt blunda. Kanske vissa tycker att ja överdriver men det är faktiskt helt sant. Nu har ja lösenordskyddat bloggen som ni alla vet. Och hoppas att inte nån annan än ni som fått lösenordet får reda på detta,

Så nojjig blir man när man är rädd. Har tagit bort mig från hitta och eniro med. Eller ja både mig och N.

Har som sagt inte heller orkat berätta om natten som ni vet. Men de kommer att komma det med. Senare när jag orkar ta tag i de och skriva om det. Har fått berätta om det flera gånger och det är jobbigt.

Idag är det 30 dagar kvar till beräknad födsel. Helt galet va tiden springer nu. hehe. Vi har varit på besök på förlossning och bb iallafall och ja kan säg att ja vill BADA! :) Fy tusan va fint badkar. Sånt  vill ja ha hemma.

Ne nu ska ja göra lite nytta, och äta lite frukost med. Måste packa in alla julklapparna med snart. Dom bara står här.

Ska ju som sagt jobba ikväll men sen jobbar ja inte fören på lördag igen. Skönt men usch för att jobba en lördag i kiosken. :P

Ha en bra dag allihopa.


MVC

Idag va vi på MVC igen då. Såhär blev resultaten denna veckan

SF mått: 32
Blodtryck: 135/80
Hjärtljuden: 144

Blodtrycket va lite för högt så vi kollade urinen med, lite äggvita va där så ja ska dit igen på fredag för att kolla blodtrycket och urinen igen. Nicklas syster har ju skrämt upp mig nu. Så blev de för henne nån dag innan hon födde. Haha de kan ju inte va på gång redan. Ne Januari ska de ju bli.

Sen har vi varit på bio (vi hade iallafall tur med vädret, igen) Den va helt okej. Innan dess va ja och gjorde vi mina naglar. Fick beröm för hur bra ja skött dom ;) Fast ja inte gjort nåt alls med dom. hehe.

Imorgon ska ja jobba igen då. Har bara 4 eller 5 dagar kvar nu innan ja får va ledig ett tag :) ska bli mycket skönt.

Skriver med imorgon nu ska ja spela xbox en liten stund innan natta.

Hörs

RSS 2.0